230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Nedelju biciklistička trka XCM TREBINJE 2021

U organizaciji Biciklističkog kluba Leotar u nedjelju 25. oktobra sa početkom u 11 časova biće održana Biciklistička trka XCM Trebinje 2021.

211022 trka

Najbolji biciklisti iz Bosne i Hercegovine, ali i zemalja okruženja takmičiće se po prvi put na novoj stazi koja je za ovu trku specijalno osposobljena.

„Očekujemo pravi biciklistički spektakl. U ovoj trci svoje znanje, spretnost, brzinu i umjeće pokazaće takmičari u kategorijama Elit, do 23 godine, Juniori, Кadeti, Mlađi kadeti i kadetkinje, Žene, Masteri A,B,C, Amateri A,B,C kategorije.

Veliki maraton u dužini od 52 kilometra voziće kategorija Elit, do 23 godine, juniori, i biciklisti iz kategorije Master A i B takozvani veliki krug koji ide asfaltom od Marić Međina a onda preko Taleže, Oraha i Zaplanika, do drijena i nazad u Trebinje.

Mali maraton u dužini od 21 kilometar voze ostale kategorije, to je takozvani mali krug. Trka se vozi po UCI pravilniku i pravilniku Bi Sa BiH za XCO I XCM trke“, kaže nam Blagoje Rosandić predsjednik biciklističkog kluba Leotar koji je i organizator trke.

Prema njegovim riječima u proteklom periodu uložen je veliki napor kako bi ova staza bila osposobljena, a za to veliku zahvalnost duguje brojnim ustanovama iz Trebinja ali i opštine Ravno kuda ide trka te pripadnicima policije iz Trebinja i Ravnog, te brojnim volonterima koji će pomoći u organizaciji trke.

Početak trke je u 11 časova sa parkinga kod Doma učenika.

Svi učesnici trke plaćaju kotizaciju 10 КM.  Za pobjednike u kategorijama kako je to predvidio Pravilnik o trkama BS BiH, obezbijeđene su medalje i novčane nagrade.

211022 propozicije