230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

"Vidovita Vladimira" iz Srbije prevarila porodicu za 14.800 KM

Policijski službenici Policijske uprava Trebinje u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Trebinje, preduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Prevara“, kojim je lice S.G. oštećeno za 14.800 КM.

140404 policija1

Policijskoj stanici Trebinje 25.10.2021. godine, lice inicijala S.G. iz Trebinja prijavilo da je u poslednja četiri mjeseca više puta u kontakt stupilo sa nepoznatim licem iz Republike Srbije, koje se predstavilo kao vidovnjak i prorok pod imenom „Vidovita Vladimira“, a vezano za zdravstvene probleme koje ima njena duševno oboljela ćerka. Nepoznato lice ju je dovelo u zabludu da će izliječiti njenu ćerku, ukoliko uplati novac. Lice inicijala S.G. je u više navrata uplaćivala različite novčane iznose, ukupne vrijednosti oko 14.800 КM. Nakon što joj nepoznato lice nije pomoglo u liječenju njene duševno oboljele ćerke, S.G. je shvatilo da je u zabludi i da je prevareno.

O svemu navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio policijskim službenicima da preduzmu sve mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnog djela „Prevara“.

S obzirom na sve navedeno Policijska uprava Trebinje još jednom apeluje na građane da budu obazrivi i da preduzmu adekvatne mjere s ciljem zaštite od prevara i sprječavanja izvršenja krivičnih djela na sopstvenu štetu, te da slične ponude i oglase prijave policiji .