230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održan 10. kros protiv šećerne bolesti

U okviru obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa Udruženje dijabetičara je danas organizovalo humanitarno-sportsku manifestaciju „X trebinjski kros protiv dijabetesa“.

211102 kros

Na trebinjskom korzu su na više punktova sprovedene i ostale planirane aktivnosti Udruženja, gdje su građanima Trebinja mjerili šećer u krvi, savjetovali ih i dijelili im edukativne materijale. 

Takođe, u okviru aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa biće organizovana i projekcija dokumentarnog filma SIGURAN ISPOD DUGE, koja će biti upriličena u bioskopskoj sali Kulturnog Centra Trebinje 11. novembra, sa simboličnim početkom pet minuta do 12 časova. Cilj projekcije je da se pokaže koliko je zahtjevan i težak svakodnevni život oboljelih od šećerne bolesti, ali i da sve oboljele, njihove porodice i lokalnu zajednicu ohrabrimo, te pokažemo da je uspješno liječenje i držanje dijabetesa pod kontrolom moguće.

Prim. dr Turanjanin Slavica, ljekar endokrinolog iz Opšte bolnice Trebinje održaće predavanje o dijabetesu, prevenciji komplikacija i načinima postizanja dobre kontrole bolesti. Predavanje je planirano za 12. novembar, u 17 časova, u velikoj sali HE na Trebišnjici. 

14. novembar je SVJETSKI DAN DIJABETESA i tada se ujedno održava centralna manifestacija koja će, u saradnji sa Domom zdravlja Trebinje, biti organizovana na Trgu slobode, u periodu od 10 do 12 časova (dana 14.11.2021.), gdje će Udruženje dijabetičara iz Trebinja,  zajedno sa ljekarima, medicinskim sestrama i učenicima Medicinske škole na više punktova građanima Trebinja mjeriti šećer u krvi, savjetovati ih i dijeliti edukativne materijale.