230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Dan otvorenih vrata - Najmlađi se upoznali sa radom policije

Povodom obilježavanja Кrsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Svetog Arhangela Mihaila, policijski službenici Policijske uprave Trebinje su danas 17.11.2021. godine organizovali Dan otvorenih vrata za učenike nižih razreda osnovnih škola i djecu iz vrtića ispred Policijske uprave Trebinje.

211117 policija

Policijski službenici su mališane, u skladu sa njihovim uzrastom, upoznali sa načinima i metodama policijskog djelovanja, kao i sa materijalno-tehničkim sredstvima koja se koriste tokom obavljanja redovnih policijskih zadataka. Ovom prilikom edukovali su najmlađe sugrađane i o saobraćajnim pravilima i propisima koja moraju poštovati kao pješaci u saobraćaju, kao i o drugim bezbjednosnim aspektima bitnim za sticanje opšte saobraćajne kulture.

Cilj aktivnosti jeste da se najmlađi sugrađani, kao i svi građani, upoznaju sa radom našeg Ministarstva, te da im se približi rad policije i izgradi što bolji odnos i povjerenje. Djeca su pokazala veliku zainteresovanost u komunikaciji sa policijskim službenicima, prilikom čega im je ukazano da im policijski službenici uvijek stoje na raspolaganju, te da se istima mogu obratiti kad god im je to potrebno.