230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Vozači besplatno provjerite vaša vozila na punktu AMS RS

Besplatnom kontrolom tehničke ispravnosti uređaja na motornim vozilima i kontrolom njihove pripremljenosti za zimu u četvrtak od 9 do 11 časova će u Trebinju biti sprovedena kampanja „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2021“.

181129 akcija zima

Vozači će na pokretnom tehničkom pregledu kod Benzinske pumpe Nestro petrol u Hercegnovskoj ulici moći besplatno da prekontrolišu dubinu gazećeg sloja pneumatika, kočioni i upravljački sistem, kvalitet rashladne i kočione tečnosti u vozilu, svjetlosno-signalne uređaje, amortizere, auto-gas instalacije i neophodnu opremu koja mora da se nalazi u vozilu. 

Vozačima će biti podijeljene brošure u kojima je objašnjen način vožnje u zimskim uslovima i priprema vozila za zimske uslove vožnje koji su zajednički izradili AMS RS, Ministarstvo saobraćaja i veza RS i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS.

Cilj ove preventivne aktivnosti da se vozačima ukaže na nepravilnosti, kako bi vozila s kojim učestvuju u saobraćaju bila tehnički ispravna i bezbjedna.

Najavljeno je da će u narednom periodu policija pojačano kontrolisati posjedovanje i korištenje zimske opreme, kao i da su za neposjedovanje i nekorištenje propisane sankcije, te su vozači upozoravaju da svoja vozila pripreme za vožnju u zimskim uslovima.

Кampanja „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2021“ traje do 26. novembra.

Кampanju sprovode Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) i Auto-moto društvo (AMD) uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS, Ministarstva saobraćaja i veza RS, društveno odgovorne kompanije „Optima grupa“ i lokalne zajednice.