230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Preokret Širokog, dobra igra Leotara

Fudbaleri Leotara doživjeli su prvi poraz na pripremama, iako to ni po čemu nisu zaslužili. Čak naprotiv, Leotar je većim dijelom utakmice bio bolji rival, kontrolisao igru, vodio sa 2:0, ali je Široki brijeg na kraju došao do pobjede, rezultatom 3:2.

110713-kontrolni_mec_leotara_023

Leotar je još jednom pokazao da se na njega u nastupajućem prvenstvu i te kako treba računati. Izabranici Slavka Jovića još jednom su pokazali visok nivo fudbalskog znanja i veliku borbenost, a to je ono što će publiku vratiti na tribine stadiona u Policama. Evidnetno je da je ovo jedan novi Leotar. Rezultati iz pripremnog ciklusa izazvali su pozitivan odjek u gradu, a ni nakon utakmice u Širokom brijegu neće biti drugačije.

Ponovo je ubojit bio napadački dvojac Leotara Dragan Vuković - Igor Aničić, koji će, to već sada možemo reći, biti strah i trepet za odbrane u BiH. Leotar je poveo već u trećem minutu utakmice nakon kontranapada, asistirao je Vuković, a pogodio Aničić. Isti recept urodio je plodom i u 21. minutu. Vuković asistira, Aničić pogađa. Međutim, u 28. minutu utakmica je prekinuta zbog jakog nevremena u Širokom brijegu. Taj prekid nikako nije odgovarao igračima Leotara, pa je Varea smanjio rezultat u 44. minutu, pogotkom glavom nakon kornera.

Domaćin je izjednačio u 51. minutu preko Varee, na asistenciju Matea Roskama, a konačan rezultat postavio je Goran Zakarić u 67. minutu, nakon slaloma Vagnera u šesnaestercu Leotara, koji je predriblao čak i golmana Milenkovića i uposlio Zakarića.

- Zaslužili smo više od poraza, rekao je nakon utakmice Dragan Vuković, najbolji "paker" plavo-bijelih na pripremama. Imali smo odličan rezultat, ali nas je prekid poremetio, a ni suđenje nije bilo najbolje u nastavku utakmice, kada smo pored svega propustili još nekoliko dobrih prilika. Najvažnije je da se niko nije povrijedio i da smo pokazali da ćemo u prvenstvu biti "tvrd orah" i za izrazite favorite. Odlično sarađujem sa Igorom Aničićem. Različiti smo tipovi napadača i savršeno se nadopunjujemo, pa se nadam da ćemo ovu seriju nastaviti i na generalci, a pogotovo u prvenstvu. Pozivam publiku da nas podrži i da dođe na stadion. odužićemo im se na najbolji mogući način - golovima i pobjedama.

Generalnu probu Leotar će imati u subotu, kada će na Policama ugostiti ekipu Čapljine, člana prve lige FBiH.

(FK Leotar/Lokoportal)