230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Američki oskarovac održao predavanje u Trebinju

110725-oskarovac
Nakon nastupa na međunarodnom filmskom festivalu "Kratkofilplus 2011" u Banja Luci, Dan Sturman, američki oskarovac, režiser, pisac i producent se predstavioe i trebinjskoj publici u okviru programa "Photo Days Trebinje 2011".
U organizaciji Foto-kino kluba Trebinje i Američkog kutka, Sturman je održao predavanje o vizuelnim aspektima svog posljednjeg filma "Saundtrek za revoluciju" u prostorijama Narodne Biblioteke Trebinje. 
Film je priča o pokretu za građanska prava i borbi koju su crnci vodili snagom muzike. "Photo Days Trebinje 2011" je manifestacija koju organizuju Foto-Kino klub Trebinje i grupa fotografa iz Holandije "Campus 17", a finasijski je podržan budžetom Opštine Trebinje. Događaj je međunarodnog karaktera i u njemu učestvuju profesionalni fotografi (iz Holandije, Njemačke , Belgije, Švajcarske, SAD-a, Srbije, BiH), fotografi amateri i ljubitelji ove umjetnosti. U sklopu ovog projekta djeluje i petodnevna dječja radionica fotografije za 35 polaznika (u 2 grupe), u prostorijama Narodne biblioteke Trebinje. Sponzor dječjih radionica ove godine je Ambasada SAD-a u BiH, a predavači su holandski profesori fotografije koji predaju ovaj predmet u holandskim školama i na univerzitetima (između ostalih i Hans Franz - http://hans-franz.nl/ i Lennard Heijer - http://www.pansignfotografie.nl/Onze-fotografen/Lennard-Heijer ).
Link o prošlogodišnjem druženju mališana koji i ove godine nastavljaju sa radionicom i nekim novim lekcijama o fotografiji : http://campus17kids.wordpress.com/.

Za tinejdžere i odrasle djeluje radionica "Porodični portret" koja je zamišljena tako da učesnici posjećuju porodice u Trebinju i izrađuju njihove porodične foto portrete upoznajući se istovremeno sa životnim pričama ljudi koji žive u zajednicama. Kako izgleda ovaj dio projekta prikazano je na sledećem linku iz prošlogodišnjeg programa: http://campus17.com/family-trebinje/

Uz sve ove sadržaje tu su i druženja na foto safari turama, a ove godine u program su uključena 3 izleta: posjeta Nacionalnom Parku Sutjeska -prašuma Perućica i vodopad Skakavac. Zatim, pećina Vjetrenica i autentično hercegovačko selo Žakovo u Popovom Polju u blizini Trebinja. I na kraju, poslednji foto izlet - Dubrovnik, obilazak znamenitosti grada.

Program manifestacije i više informacija o foto izletima i tri izložbe koje su programom predviđene svi zainteresovani mogu pronaći na sledećem linku: http://www.fkkt.blogspot.com/

110725-oskarovac2