230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Trebinju održan operativni sastanak načelnika policije RS i Srbije

110727-policija
Juče je u Hotelu Leotar u Trebinju održan operativni sastanak načelnika policije Republike Srpske i Srbije. Sastanku su prisustvovali direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, direktor Policije Srbije Milorad Veljović te načelnik CJB Trebinje Goran Zubac.

Na ovom sastanku je policija RS dobila poziv da se uključi u reginalni centar za borbu protiv organizovanog kriminala sa centrom u Beogradu, koji su formirali policije Hrvatske i Srbije. Na sastanku je rečeno da je rad policije u posljednje vrijeme otežan i postaje sve teži zbog sve bolje organizovanosti kriminalnih grupa sa područja ex-Yu.

„Policija Republike Srbije i Republike Srpske imala je određenih aktivnosti koje su izuzetno značajne ne samo za ove dvije policije, već i šire. U tim aktivnostima za nas u RS je bilo od izuzetne važnosti da možemo sarađivati s policijama znatno većim od naše policije.

Zadatak današnjeg sastanka je bio da se razmijene određena iskustva i da se naprave dogovori vezano za saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala, vezano za sve one dijelove koji su vezani za organizovani kriminal, kao što je kriumčarenje ljudi, krijumčarenje narkotika, krimumčarenje oružja i eksplozivnih sredstava, a s druge strane u vezi sa prvirednim kriminalitetom, to je istraživanje vezano za pranje novca i za privatizaciju nekretnina preduzeća iz Srbije na prostoru RS i obrnuto," rekao je Gojko Vasić, direktor policije RS.

„Kriminal je uzeo velike razmjere. Mi moramo biti svjesni tog. Samo zajedničkim radom, toj borbi se možemo suprostaviti i iz nje izaći kao pobjednici. Ni jedna policija sama za sebe ne može okončati tu borbu u svoju korist," izjavio je Veljović.