230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Mali Fudbal LŠ: Put do finala

KMF Leotar će 15. avgusta biti domaćin jednog od turnira preliminarne runde Lige šampiona u futsalu. UEFA-in Kup u malom fudbalu obuhvata tri grupne faze i četvero-timski završni turnir. 

110205-kmfj03

Ove godine će u Ligi šampiona u malom fudbalu nastupiti 49 ekipa, kroz tri runde takmičenja. U „preliminarnoj rundi" igraće 28 klubova, podijeljenih u sedam grupa, koji će se igrati u sedam gradova: Nikoziji, Varni, Skoplju, Trebinju, Beču, Ženevi i Edinburgu.

Preliminarna runda

U zavisnosti od broja učesnika, niže rangirane nacije su raspoređene u tro ili četvero-timske mini turnire koji se igraju na početku sezone. Svaki mini turnir je priređen od strane nekog kluba i svaki tim igra protiv svakoga jedanput, a grupni pobjednici nastavljaju dalje.

Glavna runda

Pobjednici iz preliminarne runde se pridružuju ostalima, osim 4 najviše rangirana učesnika, koji su izuzeti iz prethodne faze. Od njih je formirano 6 grupa po 4 učesnika, priređeni kao mini turniri na jednom mjestu, sa dva prva tima koji idu dalje.

Elitna runda

12 timova koji dolaze iz glavne runde se prudružuju 4 vrhunskim ekipama i od njih se formiraju 4 grupe po 4 tima. Pobjednici mini turnira na jednom mjestu u kasnu jesen idu u finale.

Finale

Četvero-timsko finale se održava preko vikenda krajem aprila i domaćin je neko od učesnika kvalifikacija. Turnir se igra kao nokaut sistem sa polufinalima, a finale i utakmica za treće mjesto se održavaju dva dana kasnije. U utakmici za treće mjesto ako je izjednačeno nakon 40 minuta ide se pravo na penale, a u ostalim utakmicama će se igrati 10 minuta dodatnog vremena.

Ostali detalji, uključujući kriterije za razdvajanje timova koji završe nivo na poene u grupi, ili nakon dodatnog vremena u meču, mogu se naći u oficijelnim pravilima takmičenja.

KMF Leotar se nalazi u Grupi C

Grupa C

1. Leotar 
2. Tornado 
3. Falcao Stockholm
4.  Encamp 

Prvi meč KMF Leotar igra sa ekipom Falcao Stockholm, koji je na programu 15. avgusta  u 20 i 45 u sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" u Trebinju.

Podsjećamo da je KMF Leotar ove godine po drugi put za redom osvojio italijanski kup "Valdichimenti cup", gdje je svojim ubjedljivim pobjedama pokazao zavidno znanje i majstorstvo malog fudbala.

110808-kmf