230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Francuz Léon: "Trebinje je prelijep grad"

110808-leon-u-tb

Mladi francuski student Léon boravi ovih dana u Trebinju. Kaže da je Trebinje prelijep grad, a kako je stigao u Trebinje je više nego interesantna priča.

Léon studira biznis i menadžment na prestižnom Univerzitetu Sorboni (Université Paris - Sorbonne). Kaže da ga to baš i ne interesuje i da je krenuo na put da upozna ljude i sudbine ljudi. Želi da upozna svoj komšiluk, i kaže da mnogi ljudi u Francuskoj nemaju pojma šta se dešava oko njih.

Léon je krenuo na put, pazite, autostopom. Za čitavo putovanje ima 800 eura. Već je obišao Beograd, Zagreb i Sarajevo, a iz Sarajeva u Trebinje je došao pješke. "Putevi su katastrofa pa sam krenuo pješke. Trebalo mi je tri dana do Trebinja." -  kaže Léon koji kao da je pješke došao iz Hrupjela a ne iz Sarajeva. 

U Turističkom info centru u Trebinju je dobio savjet da može da prenoći u nekom auto kampu 12 kilometara od Trebinja, u mjestu kojem ime ni na vrh jezika nije znao da izgovori. Tamo spava, a u grad dolazi pješke (kaže 2 sata, šta je to..). Ostaće koliko mu bude zanimljivo, onda ide za Dubrovnik, pa preko Crne Gore za Albaniju. 

Léon je bio toliko slobodan pa se upoznao sa mnogim mladim Trebinjcima i Trebinjkama, a ako ga vidite negdje usput da stopira, pokupite ga, sigurno će vam dan učiniti interesantnijim.

(Lokoportal)