230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Leotar prošao u drugu fazu Futsal Cupa

Večerašnjom pobjedom nad ekipom Tornada Chisinau iz Moldavije rezultatom 6:3, KMF Leotar se plasirao u Main round - glavnu fazu takmičenja UEFA Futsal Cupa.

110818-izlozba_futsal_cup_finalna_084

 

 

U prvom poluvremenu je Leotar je prvi došao do prednosti od 1:0, koju je kratko zadržao. Za nekoliko minuta gosti su svojom odličnom igrom uspjeli da preokrenu rezultat na 1:3. Trebinjci su imali problema sa faulovima i nisu mogli da igraju agresivno kao u prethodnim utakmicama, ali uz veliku podršku publike u SD Miloš Mrdić, Leotar je uspio da se podigne i preokrene rezultat u svoju korist.

110818-izlozba_futsal_cup_finalna_033

Golovima Mičete u 15-toj minuti i Vica u drugom poluvremenu u 28-oj, Leotar se vraća u utakmicu. Pri rezultatu 3:3 Leotar igra otvoreno i poslije 6 faula igrača Tornada, Leotar puca prvi penal, koji ne koristi Nijaz Mulahmetović, ali već na drugom penalu njegovu grešku ispravlja Milorad Mića Cimirot koji sa dva uzastopna gola iz penala vodi Leotar u drugo kolo Futsal Cupa.

110818-izlozba_futsal_cup_finalna_065

Golman Leotara Dušan Berak je pored svojih izuzetnih odbrana uspio da postigne i jedan gol za konačni rezultat ove utakmice, Tornado - Leotar 3:6. 

110818-izlozba_futsal_cup_finalna_068

Na press konferenciji koje je održana poslije utakmice novinarima su se obratili kapiten ekipe Mitar Vukanović i najbolji strelac utakmice Milorad Cimirot.

110818-izlozba_futsal_cup_finalna_102

"Nismo odigrali ono što smo se dogovorili prije utakmice, već poslije pet minuta su proradile emocije, i vjerovatno pritisak od istorijske utakmice što treba da se odigra protiv Barselone nas je sputavao da pokažemo ono što znamo. Imali smo sreće što nismo primili drugi gol iz penala, jer je to moglo da odvede utakmicu u drugom pravcu. Želio bih da se zahvalim trebinjskoj publici na velikoj podršci, svim medijima koji su ispratili sve naše utakmice i ljudima koji su omogućili da se ovaj turnir održi", rekao je Mitar Mićo Vukanović kapiten ekipe KMF Leotara.

"Preuzeo sam odgovornost izvođenja penala što nimalo nije bio lak zadatak pred ekipom i pred svojom publikom. Savladao sam golmana Tornada kod oba penala. Ulog je bio veliki imali smo malo sreće i na kraju smo uspjeli da prođemo u dalji krug takmičenja", rekao je Milorad Mića Cimirot.

U daljem takmičenju Leotar se sastaje sa ekipom Barselone, a potom gostuje ekipi Nikars Riga iz Latvije, nakon toga igra sa pobjednikom iz Grupe E preliminarnog takmičenja ETO FC Györ iz Mađarske.

Golove su dali:
Tornado: Negara, Baeşu, Frolov, (P).
Leotar: S. Andrić, Mičeta, Vico, M. Cimirot 2 (P), Berak.

110818-izlozba_futsal_cup_finalna_085

Prvi meč: Encamp Andora 8-7 Falcao Švedska