230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Požar izmiče kontroli

Požar na području Zubaca se širi prema selima Kraj, Potkraj i Grab, a približila se i selu Uvjeća, ali za sada ne ugrožava kuće, saznajemo u Teritorijalnoj vatrgogasnoj jedinici Trebinje.

110827-helicijeli

Dužina požarne linije je oko 15 kilometara.

Drugi požar u rejonu Zubaca stigao je blizu Zubačkih ubala gdje prijeti da zahvati visoku borovu i bukovu šumu, a jedan njegov krak širi se prema planini Orjen.

Danas poslijepodne na ovim požarištima angažovan je još jedan helikopter Oružanih snaga BiH i "er traktor" iz Crne Gore.

Kako saznajemo u ljubinjskoj vatrogasnoj jedinici, veliki šumski požar na području Ljubinja zaprijetio je selu Bančići, a vatra se spustila u Popovo polje prema selima Orašje i Čavaš.

Vatrogasci tvrde da su podmetnuti požari u Hercegovini, u kojima je u proteklih nekoliko dana više od 3.000 hektara šume i niskog rastinja, i navode da je danas samo na rejonu Zubaca izbilo sedam novih požara na različitim lokalitetima.

Iz trebinjske Civilne zaštite pozvali su policiju da djeluje preventivno i da ubrza otkrivanje lica koja su izazvala požare.