230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

SNP Novi Sad pobjednik „VI Dana Malih stvari“

„Greta, stranica 89" Luca Hibnera, u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, prvoplasirana je predstava, sinoć završenog, 6. interdisciplinarnog festa „Dani Malih stvari".

110915-Greta1

Ovo je odluka publike, koja je imala priliku da nakon odgledanih svih pet predstava takmičarskog programa festa, ocijeni komade ocjenama od 1 do 5.

Drugu nagradu osvojila je predstava „Kamenje u njegovim džepovima" Meri Džouns, koju su izveli članovi Narodnog pozorišta Republike Srpske Banjaluka, dok je trećeplasirana bila predstava „Život u tesnim cipelama" Dušana Kovačevića, u izvođenju Gradskog pozorišta Valjevo & Male scene.

Inače, poslednje večeri „VI dana Malih stvari" članovi Narodnog pozorišta Republike Srpske Banjaluka Boris Šavija i Ljubiša Savanović izveli su komad „Kamenje u njegovim džepovima", rađen po tekstu savremene irske spisateljice Meri Džons, a u režiji Miloša Paunovića. Komad je priča o malim, beznačajnim ljudima i njihovoj nadi u promjenu svojih siromašnih i beznačajnih života.

Na zatvaranju ovogodišnjeg interdisciplinarnog festa „Dani malih stvari", Željko Milošević, glumac i pozorišni reditelj, ujedno direktor KS „Male stvari" iz Trebinja, istakao je da su sve predstave visoko ocjenjene od strane publike, što govori da je trebinjska publika bila zadovoljna i ovogodišnjim programom.

„Nagrade su simbolične, ali postoje festivali na koje se dolazi ne samo radi nagrada. Trebinje je otvoreno, sarađuje i radi sa brojnim pozorištima i nadam se da ćemo i sledeće godine gledati kvalitetne predstave", rekao je Milošević.

(Opština Trebinje)