230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Promocija knjige "Prsti ludih očiju"

U Muzeju Hercegovine u Trebinju sinoć je promovisan roman novinara i publiciste Rajka Vasića "Prsti ludih očiju", u kome je nastojao da prikaže životnu priču o običnom čovjeku u ratu, u teškim i presudnim događajima na koje ne može da utiče.

110916-prsti_ludih_ociju

Autor romana "Prsti ludih očiju" rekao je da je pokušao da ne piše roman o super junacima, o nadljudima, o teškim zločincima, već o običnim ljudima i događajima koji su sudbinski odredili tok njegovog života.

"Roman je pokušaj da se pokaže kako ljudska svijest običnog čovjeka podnosi rat, odnosno pokušaj da dokažem da je svaki rat kraj egzistencije njegovih učesnika, ali ne u bukvalnom smislu", naglasio je Vasić, te dodao da ovo nije ni pobjednički, ni režimski, ni državni, niti nacionalni roman.

Vasić je najavio da će u svom drugom romanu pokušati da prikaže sve strahote posttraumatskog stresnog sindroma koji preživljavaju borci.

Roman "Prsti ludih očiju" izašao je iz štampe 2009. godine, doživio je već tri izdanja, dok je u pripremi i četvrto, a preveden je na engleski, njemački i makedonski jezik.