230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Lider pao na Policama

U derbiju sedmog kola Leotar je zasluženo pobijedio Sarajevo rezultatom 1:0. Tako su plavo-bijeli nanijeli prvi poraz ekipi Sarajeva, koja u Trebinju nije pokazala ništa od onoga što je do sada krasilo. Nije, jer mu Leotar nije dozvolio. 

110917-leotar_sarajevo_030

Trener Leotara Bogdan Korak nadmudrio je svog kolegu na klupi Sarajeva Jirija Plišeka. U prvom poluvremenu svjesno je prepustio loptu bordo timu, koji je u tim trenucima možda stvorio sebi sliku o inferiornom protivniku. Međutim, Leotar je igrao odgovorno, disciplinovano i odlično se kretao, pa Sarajevo nije uspjelo da stvori mnogo šansi. U drugom dijelu Leotar je zaigrao furiozno i u pravom "blickrigu" uspio da postigne pobjedonosni pogodak u 52. minutu.

Veliki značaj utakmice za obadvije ekipe je uzrokovao obostrano bojažljivu igru. Prvu šansu je imao gostujući igrač Nermin Haskić, poslije asistencije Damira Kojaševića u 11. minutu. Uzvratio mu je Igor Aničić u 22. minutu. Nenad Zečević je povukao loptu sa svoje polovine, pretrčao 60-70 metara, izdržao 2-3 duela, centrirao sa lijeve strane pravo na glavu Igora Aničića, koji šutira preko gola. Do kraja prvog poluvremena vrijedan pomena je samo slobodan udarac Sedina Torlaka sa 25 metara, kada je nakon snažnog udarca lopta prohujala pored lijeve stative golmana Leotara.

110917-leotar_sarajevo_041

Leotar u drugo poluvrijeme kreće furiozno, pa za samo 3-4 minuta propušta nekoliko sjajnih prilika. U 48. minutu polukontra Leotara, Dragan Vuković je uposlio Igora Aničića, koji je prošao Adilovića, ali nije uspio da šutira. Minut kasnije ponovo je isti dvojac na sceni, ali ni tada Aničić nije bio efikasan. U 50. minutu erupcija oduševljenja na Policama, jer Leotar vodi. Aničić je dodao do Vukovića, ovaj vratio loptu prema Aničiću, koji je propušta, a Aleksandar Marković se našao oči u oči sa Adilovićem i pogodio gol za 1:0. U 58. minutu Emir Obuća je bio u šansi nakon asistencije Nermin Haskića, ali je Boško Milenković odlično intervenisao. Pet minuta kasnije ponovo je Haskić uposlio Obuću, ali je na mjestu odlični Milenković.

U 70. minutu utakmica je prekinuta. Navijači Sarajeva, koji su do tada mirno posmatrali utakmicu, krenuli su preko istočne tribine da se razračunaju sa policijom, koja je pretresala drugu grupu navijača, koja je zbog kvara autobusa kasnila na utakmicu i koji su pravili nerede ispred stadiona.

110917-leotar_sarajevo_010

Neki su čak pokušali da uđu na teren, ali su ih pripadnici Specijalne jedinice MUP-a RS spriječili u toj namjeri. U jednom momentu u igrači Sarajeva napali pripadnike policije, ali je nakon 3-4 minuta situacija smirena i utakmica je nastavljena. Za vrijeme prekida kapiten gostiju Sedin Torlak je vulgarno gestikulirao prema trebinjskoj publici. U 81. minuti Žunior Souto sjajno upošljava Mladena Ratkovicu, koji je istrčao kontru, ali njegov udarac sa 7-8 metara odlazi pored gola.

110917-leotar_sarajevo_019_1

Stadion Police. Gledalaca: 1500. Sudija: Goran Paradžik (Ljubuški). Strijelci: Marković u 50. minutu za Leotar.. Žuti kartoni: Dreč, Marković, Čorlija, Todorović, Milenković, Vuković (Leotar), Zrnanović (Sarajevo).

LEOTAR: Milenković, Čorlija, Todorović, Šaraba, Milošević, Dreč (od 47. minuta Kokić), Ratkovica, Marković (od 80. minuta Souto), Zečević (od 86. minuta Topuzović), Aničić, Vuković.

SARAJEVO: Adilović, Čomor (od 85. minuta Šmigalović), Belošević, Zrnanović, Torlak, Šćepanović, Sesar (od 75. minuta Bajraktarević), Suljić (od 82. minuta Hadžić), Kojašević, Obuća, Haskić.

110917-leotar_sarajevo_059

110917-leotar_sarajevo_067

110917-leotar_sarajevo_062

(FK Leotar/Lokoportal)