230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Posjeta Nikšićana u okviru "Sunčanih radionica"

„Razmjena iskustava Trebinja i Nikšića i razgovori o novim partnerskim odnosima", tema je okruglog stola održanog danas u trebinjskom Dnevnom centru za stare osobe, priređenog u okviru programa jednodnevnog druženja osoba sa invaliditetom, članova njihovih porodica, stručnih osoba-voditelja radionica, stručnih radnika i drugih socijalnih aktera iz Nikšića i Trebinja.

110926-niksicani

Današnja posjeta Nikšićana, inače treća po redu, realizuje se u sklopu projekta Osobe sa invaliditetom u središtu društvene kohezije „Sunčane radionice", koji u partnerstvu provode Centar za socijalni rad i Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko" iz Trebinja.

Mira Ćuk, direktor Centra za socijalni rad Trebinje istakla je da da su iskustva u dosadašnjem periodu realizacije projekta izuzetno pozitivna.

"Ciljevi postavljeni projektom, odnosno, što veće integrisanost i uključenost osoba sa invaliditetom, samim procesom njihove edukacije, radnog angažovanja, uključivanja u aktivnosti društvenog karakter, to jest, druženje, posjete, turistički sadržaji, su ostvareni", rekla je Ćuk dodajući da je kroz projekat dvadesetak osoba sa invaliditetom iz Trebinja, te jedan broj stručnih lica, uključeno u sve planirane aktivnosti.

Partneri Trebinjcima u realizaciji projektnih aktivnosti su Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju Nikšić i Zavod za zapošljavanje Crne Gore – Biro rada Nikšić.

Ocjenjujući da je saradnja Nikšića i Trebinja u ovom projektu veoma dobra, Aleksandra Radulović, rehabilitacioni savjetnik iz Biroa rada Nikšić, kazala je: „Ovo je prvi put da sarađujemo sa partnerima iz Trebinja na ovakvom projektu i iskustva su veoma pozitivna i dobra. Kroz projekat, u Nikšiću je zaposleno pet osoba sa invaliditetom i petnaest kroz radnu okupaciju, koja je slična i kod partnera iz Trebinja."

Osim okruglog stola, u sklopu jednodnevnog druženja, za goste iz Crne Gore priređene su i druge aktivnosti – obilazak CDPP, sportske aktivnosti i takmičenja, izložba radova proizvedenih u radnim radionicama, te obilazak kulturno istorijskih znamenitosti Trebinja i Muzeja Hercegovine.

110926-_suncana_radionica_153

110926-_suncana_radionica_154

110926-_suncana_radionica_156

110926-_suncana_radionica_158