230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

„Za uživanje i razonodu" Realizacija projektnih aktivnosti na području MZ Tini

Na osnovu realizacije projektnih aktivnosti u projektu „ Za uživanje i razonodu" udruženje građana „Oaza" je uz podršku CPCD i Side, Opštine Trebinje, Savjeta MZ Tini, volontera - stanovnika MZ Tini, obezbjedila određena sredstva u novcu, robi i uslugama za akcije u zajednici koju je u partnerstvu sa Savjetom MZ Tini, sprovela od jula do septembra 2011.godine.

110923-tina_zalazak_izlozba_004

"Nakon što smo 2009, godine uradili LAP-e za MZ Tini , a pokazalo se da stanovnici (oko 3.500) ove mjesne zajednice imaju jaku volju i pokreću akcije u zajednici, a kroz LAP-e pokazalo se da im je jedan od prioriteta uređenje parka i dječjeg igrališta, smatrali smo da bi ovom inicijativom i učešćem građana, Opštine Trebinje i drugih privrednih subjekata mogli rješiti ovaj problem.

Željeli smo osposobiti dio javne površine (oko 1000m2) u MZ Tini, koji bi svojim uređenjem predstavljao mali park, koga bi koristili stanovnici mjesne zajednice, djeca i mladi (oko 1.500), a ujedno i zajednica u cjelini koja svoje sportsko-rekreativne aktivnosti provodi na ovom prostoru.

110923-tina_zalazak_izlozba_022

Neuređeno dječije igralište i park predstavljao je opasnost za djecu i stanovnike mjesne zajednice Tini.

Sadnjom sadnica platana i niskog rastinja, postavljanjem ljuljaški, klackalica , mosta „tarzan" , te postavljanjem klupa i sjedalica na sportskom terenu , uredili smo dio javne površine ove mjesne zajednice.

110927-tina02

Akcijom u zajednici aktivirali smo stanovnike MZ Tini da daju svoj doprinos kroz robu, novac ili usluge u rješavanju problema i time daju primjer dobre prakse i ostalim MZ u Opštini Trebinje.

Korisnici projekta, djeca i mladi MZ Tini (oko 1.500), su dobili uređen prostor za korištenje slobodnog vremena, poboljšane higijenske uslove i smanjenu opasnost od povređivanja na javnim površinama. Takođe, korisnici su i stanovnici mjesne zajednice, njih oko 3.500, koji su dobili uređenu zelenu površinu u svojoj sredini.

Ova akcija će uticati na razvoj ekološke svijesti stanovništva ove mjesne zajednice i povećati broj inicijativa na rješavanju sličnih problema od čega će imati koristi zajednica u cjelini", istakla je Nedeljka-Neška Ilijić, izvršni direktor U.G. "Oaza".