230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Obuka o biljnoj proizvodnji u Hercegovini

Radionicom za poljoprivrednike pod nazivom „Perspektive biljne proizvodnje u Hercegovini", organizovanoj u rostorijama Poslovnog inkubatora, danas je počela prva faza realizacije projekta „Škola preduzetništva" koju, uz podršku Opštine Trebinje, realizuje Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Trebinje.

110928-biljna

Prva faza projekta realizuje se kroz deset radionica iz različitih oblasti poljoprivrede i traje do kraja ove godine, dok će se naredne dvije faze realizovati tokom iduće godine godini.

„Na ovaj način, kroz stručna predavanja o određenim temama i oblastima, mi u Agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Trebinje želimo da animiramo, ne samo postojeće poljoprivredne proizvođače, već i one koji žele da krenu u ovaj biznis. Agencija će biti logistička podrška svima njima u osmišljavanju njihovog biznisa u poljoprivredi. Konačni cilj projekta je da se smanji stopa nezaposlenosti u opštini Trebinje, a poljoprivreda je jedna od velikih šansi za to" rekao je Aleksandar Kurtović, direktor Agencije za MiSP, dodajući da Opština Trebinje, s obzirom na zacrtane strateške pravce svog razvoja, pruža punu podršku realizaciji ovog projekta.

„Današnje predavanje, koje je uvodno u cijeli ovaj projekat, otvara seriju predavanja kojom želimo da, na bazi nesumnjivih, ali nedovoljno iskorišćenih, komparativnih prednosti i potencija istočne Hercegovine, animiramo što veći broj malih preduzetnika za baljenje poljoprivrednom proizvodnjom" rekao stručni predavač na današnjoj radionici Mr Siniša Mitrić, sa Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci.

Ističući da Opština Trebinje, kroz razne vidove podrške poljoprivrednim proizvođačima, pomaže razvoj poljoprivrede u trebinjskoj regiji, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Administrativne službe Opštine Trebinje Željka Kraljević rekla: „Opština je direktvo izdvojila sredstva iz granta za realizaciju ovog projekta, a osim toga postoje i druga sredstva usmjerena na razvoj poljoprivrede."

(Opština Trebinje)