230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Promovisani diplomci FMP u Trebinju

Na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Trebinje danas je priređena svečana promocija 24 doplomiranih inžinjera za proizvodnju i menadžment.

110930-fpim1

Pozdravljajući prisutne na svečanosti i čestitajući mladim inžinjerima, dekan FPM Trebinje dr Rade Ivanković napomenuo je da je Fakultet dobio licencu za studijski program indutrijskog inžinjerstva za energetiku, te da je ovih dana Fakultet posjetila i Komisija za licenciranje master studija.

„Naš Fakultet stvara, odgaja i obrazuje kadar sposoban da stvara nove vrijednosti, a novih vrijednosti nema bez investicija. Bez investicija nema ni novih radnih mjesta, niti rasta i razvoja ovog dijela RS. Zato, neophodno je da se mnogo više ulaže u sam objekat i opremu na Fakultetu, u koji je, za šesnaest godina koliko egzistira, uloženo svega 160 hiljada KM", naglasio je dekan FPiM, napominjući da je u toku nabavka opreme za novu laboratoriju u vrijednosti od 850 hiljada Evra, sredstvima austrijskog kredita.

Marica Ilić, diplomac FPM, na predmetu Upravljanje proizvodnjom, istakla je nakon promocije: „S obzirom na problem nezaposlenosti u RS i našem gradu ne znam kako će biti sa poslom. Mislim da bez proizvodnje nema ni razvoja, tako da se, ipak, nadam da će biti otvaranja nekih proizvodnih firmi, gdje bih našla zaposlenje u struci."

110930-fpim4

U okviru svečane promocije, uručena su i priznanja najboljim studentima prošle školske godine, koje im je dodjelilo Naučno-nastavno vijeće Fakulteta.

Inače, ove akademske školske godine, na FPM upisano je 33 studenta, a na prvom ciklusu studija studira ukupno 166 studenata, dok je na magistarskom studiju 9 kandidata. Od 1995. godine i osnivanja ove visokoškolske ustanove, koja djeluje u sastavu Univerziteta Istočno Sarajevo, diplomiralo je 177 studenata, magistriralo 9, a doktoriralo 2 kandidata.

(Opština Trebinje)