230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Fudbaler iz Gane na Policama!

Danas je u Trebinje stigao Gershon Kwasi Akkufo, novi fudbaler Leotara porijeklom iz Gane. Pri svom dolasku u Trebinje Bogdan Korak je najavio njegov dolazak, ali su se tek sada stekli svi administraativni uslovi da dođe u BiH.

110930-ganac

Akufo dolazi iz ganskog vicešampiona Asante Kotokoa, koga je Korak trenirao prije dolaska u Leotar i dobro su mu poznate njegove mogućnosti.

Geršon je jedan od najbržih fudbalera Gane, a u ovom momentu nama je brzina u timu najpotrebnija. Proći će sa nama pripreme na koje ćemo najvjerovatnije ići u ovoj pauzi, uigraćemo ga, upoznaće ekipu i nadam se biti spreman za Široki brijeg.

Akufo u Leotar dolazi kao slobodan igrač. Da bi mogao da zaigra za Leotar potrebno je da stigne sertifikat iz FS Gane, što se očekuje u narednoj sedmici.

Zahvalan sam ljudima iz Leotara, što su me doveli u svoj klub. Znam koliki su trud uložili da ja danas budem ovdje i veoma sam im zahvalan. Najbolje se snalazim na pozicijama centralnog veznog i lijevog veznog igrača, koristim se dobro sa obje noge i moje glavne karakteristike su brzina i dobra tehnika. Jedva čekam da zaigram za Leotar. Narednih dana ću mnogo više da upoznam istoriju kluba, grad i igrače.

Brzonogi fudbaler je posebno istakao svoj odnos sa trenerom Leotara Korakom.

Neću pretjerati ako kažem da je on moj drugi otac. On mi je dao šansu u Gani da igram i doveo me ovdje. Mnogo mi je pomagao u Gani, ali i dok sam bio u Srbiji. Kada je došao u Ganu bili smo na 13. mjestu, a prvenstvo smo završili kao drugi i nesrećno smo poraženi u finalu Kupa. Presrećan sam što opet sarađujemo.

Danas je odradio i svoj prvi trening sa novim saigračima i prvi utisci su obostrano dobri.

Saigrači su me dobro prihvatili, to je moj prvi utisak. Nadam se da će narednih dana da bude još bolje, pogotovo ako odemo na pripreme. Daću sve od sebe da pomognem klubu da ostvari svoje ciljeve. Čuo sam da su bili šampioni prije desetak godina, pa se nadam da ćemo i sada završiti u vrhu tabele.

(FK Leotar)