230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

"Živimo zajedno, otklonimo barijere, poštujmo dječija prava"

Danas je u Udruženju roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama  "Sunce nam je zajedničko" u Trebinju priređeno druženje za djecu svih trebinjskih vrtića, igraonica i osnovnih škola.

111006-djeca_u_udruzenju_001

Današnja aktivnost ima dvostruki značaj, a to je da se realizuje u sklopu Dječije nedelje kao i u sklopu realizacije projekta "Živimo zajedno, otklonimo barijere, poštujmo dječija prava", koji implementira Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama  "Sunce nam je zajedničko", u partnerstvu sa dječijim vrtićem "Naša radost" i Centrom za socijalni rad Trebinje. Projekat finansira Evropska unija, UNDP i opština Trebinje uz podršku Ministarstva pravde BiH, a vrijednost projekta je 42.500 KM. Ova aktivnost koja ima za cilj jačanje lokalne demokratije (LOD II), nosi naziv "Zajedno možemo više".

"Kroz projekat "Živimo zajedno, otklonimo barijere, poštujmo dječija prava" predviđene su aktivnosti sa djecom sa teškim smetnjama sa posebnim akcentom na muziko-terapiju, zatim rad u poslijepodnevnim časovima za djecu koje imaju poteškoće u razvoju, sa ciljem da se pomogne roditeljima koji su zaposleni i nisu u mogućnosti u toku radnog vremena da dovode djecu, kao i jedan dio koji ćemo realizovati u sklopu vrtića "Naša radost", sa ciljem da djecu koja već u najranijem uzrastu imaju poteškoća u govoru i smetnje u izgovaranju, uključimo u naše tretmane, kako bi te poteškoće prevazišli na vrijeme", rekao je za Lokoportal direktor ovog udruženja. Mijat Šarović.