230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ivani Ninković dodjeljena stipendija "Miloš Mrdić"

U prostorijama Gimnazije „Jovan Dučić" u Trebinju, organizovano je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju učenice Ivane Ninković, đaka Gimnazije „Jovan Dučić", od strane porodice Mrdić, u znak sećanja na tragično preminulog Miloša Mrdića.

111012-ivana02

Ovom svečanom i humanom činu prisustvovali su učenici II/4 razreda Gimnazije, Dragan Mrdić, otac i Mitar Mrdić, brat tragično nastradalog Miloša Mrdića, zatim načelnik opštine Trebinja dr Dobroslav Ćuk, direktor Gimnazije Dragoslav Banjak, sa svojim učenicima i brojna novinarska ekipa.

111012-ivana101

Mjesečni iznos stipendije u iznosu od 160,00 KM i isplaćuje se u školskoj godini ( deset meseci), na tekući račun Ivane Ninković.

-„ Želio bih da pozdravim sve prisutne, a naročito načelnika dr Dobroslava Ćuka, direktora Gimnazije Dragoslava Banjka, sa svojim učenicima. Imali smo puno razumjevanje od strane direktora Banjka i uprave Gimnazije, kada smo pokrenuli inicijativu da ovim skromnim gestom, nastojimo da sjećanje na našeg sina Miloša što duže traje, jer zasigurno bio je ličnost kao učenik, sportista, drug i sin koji može da bude uzor mladim generacijama i ponos, ne samo naš, nego i škole i grada. Ove godine stipendija dolazi u prave ruke, u ruke odlične učenice, seniorskog reprezentativca BiH u olimpijskom sportu, učenice primjernog vladanja - Ivane Ninković. Želimo da Ivana u budućnosti nastavi sa dosadašnjim rezultatima i da ova Miloševa stipendija bude podstrek ka Olimpu u sportu i uspjehu u životu" – rekao je prilikom potpisivanja Ugovora o stipendiranju Dragan Mrdić, otac pokojnog Miloša.

Poslije potpisivanja Ugovora o stipendiranju Ivana Ninković je rekla sledeće:

„ Ja sam II/4 razred Gimnazije „Jovan Dučić". Odličan sam đak u školi i uspješna u plivanju. Prije svega želim da se zahvalim porodici Mrdić i upravi Gimnazije „Jovan Dučić", čiji sam ja učenik, što su mi omogućili da dobijem ovu stipendiju i nadam se da ću opravdati ovu stipendiju svojim uspjehom u školi i uspjehom u plivanju. Bila sam seniorski prvak u BiH, a takođe sam osvajač mnogih medalja u BiH i zemljama iz okruženja. Jedna od najznačajijih medalja mi je treće mjesto na prvenstvu Balkana, a u reprezentaciji BiH učestvovala sam na prvenstvu Evrope i na Svjetskom prvenstvu u Šangaju. I to je takođe moj mali uspjeh u plivanju. Nije mi teško da uskladim svoje obaveze u učenju i plivanju, pošto ja imam svoju veliku ljubam prema prlivanju i sve obaveze nastojim uskladiti. „ – rekla je tim povodom učenica i ujedno plivačica Ivana Ninković.

Ivana Ninković je dobar đak i dobar sportista.

Direktor Gimnazije „Jovan Dučić" Dragoslav Banjak povodom ovog humanog čina potpisivanja Ugovora o stipendiranju, rekao je slijedeće:

„Prije nešto više od godinu dana potpisan je Ugovor između Gimnazije „Jovan Dučić" i porodice Mrdić, na inicijativu porodice, da se učenik koji bude ispunio uslove vezano za uspjeh u učenju, vladanju i sportskim aktivnostima stipendira. Kriterijumima je predviđen uspjeh u seniorskoj konkurenciji , a ukoliko nema takvog učenika, a onda se uzima iz juniorske konkurencije. Prošle godine, nažalost, nismo imali nijednog učenika koji je ispunio te uslove. Međutim, ove godine imamo Ivanu Ninković, učenicu II/4 koje je ispunila sve kriterijuma . Radi se o odličnom učeniku sa srednjom ocjenom 4,93, primjeran učenik i koja je vrhunski sportista u plivanju. Postala je prvakinja BiH u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u plivanju na 50 i 100 m prsnim stilom, a dva puta je obarala rekord BiH na prvenstvu Evrope i Svjetskom prvenstvu u Šangaju (Kina)," – istakao je direktor Gimnazije „Jovan Dučić" Dragoslav Banjak.

M. PILJEVIĆ