230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Lastva uskoro dobija ambulantu!?

U trebinjskom naselju Lastva uskoro bi trebalo da bude obnovljen rad ambulante u kojoj bi stanovnici ovog mjesta mogli da dobiju najosnovnije zdravstvene usluge, potvrdio je direktor Doma zdravlja u Trebinju Dragan Sorajić.

111024-lastva

Sorajić je istakao da su stanovnici Lastve tražili obnovu ambulante kako bi na brži i lakši način mogli da dobiju usluge primarne zdravstvene zaštite, a da ne odlaze u grad koji je udaljen dvadesetak kilometara.

"Trenutno prikupljamo i analiziramo sve podatke koji su nam neophodni da bismo otpočeti ovaj projekat", istakao je Sorajić napominjući da je međunarodna organizacija UNHCR zainteresovana za ulaganje sredstava za adaptaciju ovih prostorija.

On je naveo da je nekadašnji objekat ambulante u Lastvi u dobrom stanju i da postoji neophodna oprema za rad, pa bi uz mala ulaganja opet mogla uspješno da funkcioniše.

"Osim medicinske sestre svakodnevno ili bar određenim danima u sedmici u ambulanti bi ordinirao i ljekar porodične medicine", rekao je Sorajić.

On je podsjetio da je ambulanta u Lastvi prije nekoliko godina prestala sa radom zbog nedovoljnog broja prijavljenih pacijenata na jednog porodičnog ljekara, ali da sada te prepreke ne bi trebalo da bude s obzirom da ova mjesna zajednica ima više od 1 800 stanovnika.