230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Humanitarni koncert KUD Alat za obnovu Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru

KUD Alat iz Trebinja održao je večeras u Mostaru humanitarni koncert sa koga će sredstva od prodaje ulaznica biti uplaćena na račun za obnovu Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru.

111027-kud3

Impresivan koncert GKUD Alat Swisslion – Trebinje, održan u velikoj sali HD Herceg Stjepana Kosače, a u organizaciji SPKUD Gusle, oduševio je sve okupljene posjetioce. Mnogobrojni članovi ovog društva igrali su srcem za obnovu Saborne crkve u Mostaru. Igre iz Krajine, aleksinačko Pomoravlje, igre iz Šumadije, bunjevačke igre, igre iz Makedonije, ciganske igre iz Vojvodine i vesele šopske igre bile su dio sinoćnjeg repertoara, a publiku je ipak najviše oduševila upriličena hercegovačka svadba.

111027-kud1

Mostarski paroh Radivoje Krulj zahvalio je Alatu na nastupu koji su posvetili obnovi crkve, rekavši da su svaka molitva, pjesma, igra i kamen ugrađen u crkvu od velikog značaja.

Upravo je želja da se iznova sagradi porušena Saborna crkva, koja je nekada bila simbol grada na Neretvi, ali i ljubav prema igri i pjesmi i okupila tako veliki broj ljudi iz cijele Hercegovine. Muzika, pozitivna atmosfera i zadovoljni komentari obilježili su veče, pa je ovaj koncert ispunio svoj osnovni cilj.

111027-kud