230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najava: Obuka “Kako koristiti medije u izvještavanju o nasilju u porodici”

Gender centar – Centar za jednakost i ravnopravnost polova Vlade RS sprovodi obuke „Kako koristiti medije za izvještavanje o nasilju u porodici" za subjekte zaštite od nasilja u porodici i lokalne medije u opštinama Trebinje, Prijedor i Bijeljina.

110919-porodica_bez_nasilja

Ova obuka će se održati u četvrtak, 07.11.2011. godine, u hotelu „Leotar" u Trebinju, u periodu od 09 - 12:00 časova.

Obuke su namijenjene predstavnicima medija i subjektima zaštite od nasilja u porodici (osnovne i srednje škole, centri za socijalni rad, centri za mentalno zdravlje, domovi zdravlja, policija, sudovi i tužilaštva predstavnici opština i komisija za ravnopravnost polova. Predavačice na obukama su Milkica Milojević, diplomirana novinarka i Dragana Dardić, diplomirana novinarka.

Ova aktivnost je uskladu sa provođenjem „Strategije za borbu protiv nasilja u porodici u Republici Srpskoj do 2013. godine".

Strategiju je izradio Gender centar Vlade RS koji i koordinira svim aktivnostima provođenja Strategije koja predstavlja strateški pristup u borbi protiv nasilja u porodici, što podrazumijeva multisektorsku saradnju i savezništvo na svim nivoima vlasti u cilju ostvarenja zadatih ciljeva.

Obuke su podržane iz sredstava projekta UNDP i UNFPA BIH „Sprečavanje i suzbijanje seksualnog i rodno zasnovanog nasilja u BiH".