230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Drugo mjesto trebinjskih strelaca na Međunarodnom takmičenju u Splitu

Još jednom se pokazalo da su velika takmičenja poseban izazov za strelce Streljačkog kluba LEOTAR RVI iz Trebinja.

111101-strelci_split

Ekipa u sastavu Spaso Škoro, Petković Siniša i Predrag Rakić u disciplini vazdušni pištolj proteklog vikenda uspješno je nastupila na međunarodnom takmičenju " SALONA DC OPEN 2011„ u Splitu, gdje su upucali 1679 krugova što im je obezbjedilo drugo mjesto i osvajanje srebrene medalje iza ekipe zagrebačkog KONČARA - 1701 krug, treće mjesto sa 1673 kruga zauzela je ekipa domaćina DALMACIJA CEMENT.

111101-strelci_split1

Ovogodišnje takmičenje privuklo je 150 strelaca iz 9 Evropskih država i održava se po kalendaru Evropske ISSF Streljačke Federacije.

Najbolji BH junior Grubač Milko (551 krug) nastupio je za državnu juniorsku reprezentaciju zajedno sa Belminom Mešanovićem (559 krug) i Džino Nihadom (551 krug), članovima streljačkog kluba VISOKO što je bio njihov prvi ekipni Internacionalni nastup u 2011. godini.

Domaćin i organizator turnira bio je SD DALMACIJA CEMENT iz Splita , nastupi su se održali u streljanama Stobreč i Solin.

„Ovo je prvo Internacionalno takmičenje sa kojim praktično počinje borba za norme za Evropsko prvenstvo koje se održava u martu sledeće godine. U Splitu su nastupili trenutno najbolji evropski strelci, a dovoljno je spomenuti imena kao što su Grgić, Špirelja, Cindrić, Kačavenda, Posavec i sigurno trenutno jedni od najbolji evropskih juniora Ante Krišto i Stefan Čađenović u disciplini vazdušni pištolj koji su nosioci svjetskih i evropskih medalja, što dovoljno govori o kvalitetu turnira. Do kraja godine imam još tri jaka turnira i to Beli Manastir, Zagreb i Beograd gdje ću pokušati ispuniti normu za Evropsko prvenstvo i vjerujem zajedno sa kolegama iz juniorske reprezentacije uspješno predstavljati BiH po prvi put u ekipnoj konkurenciji" – izjavio je Milko Grubač po povratku iz Splita.

Pokrovitelj ovog međunarodnog nastupa Streljačkog kluba LEOTAR RVI bila je Opština Trebinje.