230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Berkovići: Naredne godine ozbiljniji projekti

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović posjetio je Berkoviće, gdje se susreo sa načelnikom opštine Rankom Lučićem i sa povratnicima u opštinu Berkovići.

111104-berkovici

Halilović je sa načelnikom razgovarao o realizovanim i planiranim projektima pomoći povratnicima u Hercegovini.

Saradnja sa opštinom Berkovići je odlična. Svi implementirani projekti su provedeni, osim projekta koji je u impelementaciji elektrifikacije kuća - rekao je Ministar Halilović i dodao da će se u sledećoj godini podržati projekti određenih punih pravaca za povratnike.

Načelnik Berkovića zahvalio se Ministru na posjeti i na dobroj i uspješnoj saradnji koja će se nastaviti i sledeće godine.

Najveći problem je loša infrastruktura i putna komunikacija. Kandidovali smo put za Dabricu koji će nam biti strateški projekat – rekao je Ranko Lučić načelnik opštine Berkovići i dodao da očekuje finasiranje tog projekta od Savjeta Ministara, Vlade Republike Srpske i Vlade Federacije.

Iako je veliki broj kuća obnovljen, povratnici se teško odlučuju za stalni boravak u svojim mjestima, većinom su staračka domaćinstva. Osnovni razlozi slabog povratka su nemogućnost zaposlenja i teška ekonomska situacija.

(Opština Berkovići)