230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Promocija Hercegovačkih brendova u Sloveniji

U okviru manifestacije "Dan BiH u Ljubljani - susret prehrambene industrije, turizma i ekologije", koja se sutra održava u glavnom gradu Slovenije biće održana prezentacija enogastronomskih delicija iz BiH, te prezentacija turističkih potencijala BiH.

111108-podrum_vina1

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Tihomir Ljubojević rekao je da će na ovoj manifestaciji u okviru prezentacije enogastronomskih delicija biti predstavljeni i banjalučko pivo, banjalučki ćevap, rakija sa područja Potkozarja hercegovačka vina - "Tvrdoš" i "Vukoje", sir "trapist", sir iz mjeha iz Hercegovine, te pastrmka na "tanjirači", specijalitet sa područja Šipova.

Prema njegovim riječima, na manifestaciji će biti predstavljena brošura Turističke organizacije RS "Gastronaut" - enogastronomski vodič kroz Srpsku za 2012. godinu.

Ljubojević je rekao da će se "Gastronaut" u narednoj godini naći na info-pultovima turističkih organizacija.

"Manifestacija 'Dan BiH u Ljubljani' je odlična prilika za predstavljanje i turističkih potencijala RS", rekao je Ljubojević, dodavši da će se na ovoj manifestaciji naći Turistička organizacija Slovenije, kao i brojne turističke agencije i tur operateri.

Iz Slovenačkog poslovnog kluba, koji organizuje ovu manifestaciju, ranije je najavljeno da će na jednodnevnom skupu u Privrednoj komori Slovenije biti predstavljeni poslovni subjekti koje zanimaju zajednička ulaganja, zajednički nastup ili projekti, finansirani od EU, kao i prodor i distribucija na evropskom tržištu.

Na ovom skupu biće održan i okrugli sto o temi ''Privredna saradnja između BiH i Slovenije - mogućnosti i poteškoće".

Manifestaciji ''Dan BiH u Ljubljani - susret prehrambene industrije, turizma i ekologije'' će, između ostalih prisustvovati pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo u Ministarstvu trgovine i turizma RS Jadranka Stojanović.