230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

MUP RS realizovao preventivnu kampanju ''Spriječimo vršnjačko nasilje''

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS održalo je tokom oktobra 46 okruglih stolova i javnih tribina i 128 predavanja u školama na temu vršnjačkog nasilja, štetnosti narkotika i alkohola i duvanskih proizvoda, u okviru preventivne kampanje "Spriječimo vršnjačko nasilje".

111110-nasilje

U svim gradovima i opštinama RS izvršena je javna distribucija ukupno 12.000 letaka promotivno-propagandnog materijala o ovoj problematici, a intenziviran je projekat ''Školski policajac'', saopšteno je iz MUP-a.

Tokom oktobra, u saradnji sa nadležnim opštinskim inspekcijskim službama realizovane su mjere na suzbijanju distribucije i uživanja opojnih sredstava među mladima i onemogućavanje pristupa i učestvovanja maloljetnih lica u igrama na sreću i sličnim nagradnim igrama i tom prilikom evidentirano ukupno sedam prekršaja, te podneseno isto toliko zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Takođe, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture realizovan je konkurs za izbor najboljeg učeničkog rada na temu ''Škola bez nasilja'', a najuspješnijim učenicima biće dodjeljene nagrade.

Kampanja "Spriječimo vršnjačko nasilje" realizovana je u saradnji sa brojnim državnim i opštinskim ustanovama i institucijama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana.