230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Džombić čestitao slavu MUP-a RS

"Ministarstvo unutrašnjih poslova RS je jedna veoma efikasna organizacija i struktura i to je osnovni stub bezbjednosti i odbrane RS", rekao je Džombić na centralnoj svečanosti obilježavanja krsne slave MUP-a RS u Trebinju, dodavši da će Vlada RS i u narednom periodu posvetiti pažnju ovoj organizacionoj jedinici kako bi efikasnije djelovali i imali još bolje rezultate.

111121-mup03

Čestitajući slavu i zahvaljujući MUP-u RS na radu i doprinosu za bezbjednost građana, Džombić je istakao da je evidentno da su njihovi rezultati iz godine u godinu sve bolji o čemu, kako je rekao, govori i pad kriminalnih djela.

Premijer je istakao dobru saradnju sa regionalnom ministarstvima i posebno zahvalio na saradnji MUP-u Srbije, napominjući da nijedna policijska struktura ne može da radi izlovano, te da u cilju efikasnijeg rada svi moraju da sarađuju.

Naglašavajući da je očigledno da region i BiH imaju problem sa terorizmom, Džombić je pozvao se policijske strukture iz regiona da sarađuju po tom pitanju.

"Na ovaj problem smo ukazivali u prethodnih nekoliko godina i u smislu njegovog rješavanja treba da se još bolje osposobimo i obezbijedimo da bi preventivno djelovali u budućnosti", naglasio je Džombić.

Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije danas je u Sabornom hramu u Trebinju služio pomen za pripadnike MUP-a Republike Srpske stradale u proteklom ratu, povodom krsne slave MUP-a RS - Aranđelovdana.

Pomenu u Sabornom hramu u Trebinju prisustvovali su predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić, ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo i direktor Policije RS Gojko Vasić, ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, te predstavnici privrednog, kulturnog i društvenog života Srpske.

Nakon pomena, u Centru javne bezbjednosti Trebinje položeni su vijenci i cvijeće na spomen-ploču za 18 stradalih pripadnicika ovog centra.

111121-mup02

111121-mup04