230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Povodom 3. Decembra, Međunarodnog dana invalida danas je u Trebinju priređena izložba ručnih radova djece i omladine sa posebnim potrebama nastalih u radionicama Udruženja "Sunce nam je zajedničko".

111203-suncana_radionica_006

111203-suncana_radionica_006

Mijat Šarović, izvršni direktor ovog Udruženja istakao je da se u zadnje vrijeme odnos prema osobama sa invaliditetom dosta promijenio.

"Današnja izložba predstavlja jednu u nizi aktivnosti koju provodimo u sklopu projekta Osobe sa invaliditetom u središtu društvene kohezije "Sunčane radionice" zajedno sa Centrom za Socijalni rad Trebinje, a u cilju promocije prava na zapošljavanje osoba sa invaliditetom", dodao je Šarović.

Današnja izložba je posljednja u ovoj godini, a 5. decembra planirano je održavanje okruglog stola o dosadašnjim razultatima projektnih aktivnosti i buduće saradnje,u okviru razmjene iskustava Trebinja i Nikšića.

Projekat "Sunčana radionica"provode Centar za Socijalni rad trebinje, Udruženje roditelja djece i omladine saposebnim potrebama "Sunce nam je zajedničko" iz Trebinja, upartnerstvu sa Zavodom za zapošljavanje Nikšić i Centrom za pomoć licima ometenimu psihofizičkom razvoju iz ovog grada, a finansiranog od strane Evropske unije.