230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Djeca sa Kosova ne dolaze u Trebinje

Učenici sa Kosova i Metohije neće doći u posjetu svojim vršnjacima na poziv Osnovne škole "Jova Jovanović Zmaj'' iz Trebinja iz "bezbjednosnih razloga".

111207-skola

U dopisima direktora škola iz grada Štrpci izraženo je žaljenje zbog nemogućnosti slanja njihove djece u Trebinje, napominjući da su u pitanju samo bezbjednosni razlozi, ne precizirajući šta se pod time podrazumijeva.

Učenici osnovne škole sa Kosova i Metohije trebalo je da doputuju sredinom decembra na petnaestodnevni boravak kod svojih vršnjaka sa kojima bi za to vrijeme pohađali nastavu, a bile su im obezbijeđeni knjige, sveske i drugi školski pribor.

"Sa velikom tugom vas obaveštavamo da deca iz Štrpca neće moći da dođu u vaše domove, vaša srca i vaše duše, uprkos vašoj nesebičnoj organizaciji", navedeno je u dopisu iz Fondacije za pomoć izbjeglim i raseljenim Srbima "Toma Maksimović" iz Novog Sada, koji su bili i posrednici u ovoj akciji.

Direktor Osnovne škole "Jova Jovanović Zmaj" Milorad Stevović, koji je na ovu ovu ideju došao još prije pola godine, rekao je da neće odustati od njene realizacije u budućnosti.

(Srna)