230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

«Ne dozvolimo da se smijeh pretvori u krik»

S obzirom na predstojeće praznične dane, koje često prati i upotreba pirotehničkih sredstava, pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje, građanima dijele letke pod nazivnom «Ne dozvolimo da se smijeh pretvori u krik».

111220-petarde

Cilj je da se građani upoznaju sa neželjnim posljedicama koje mogu izazvati pirotehnička sredstva, te da se slavlje, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, u trenutku, može pretvoriti u tragediju. Da ne bi došlo do neželjenih posljedica molimo građane da se uzdrže od upotrebe tih sredstava.

111220-petarde1

Policijski službenici CJB Trebinje su, od 10.12.2011.godine, posjetili većinu škola na području Centra i, pored podjele letaka, učenike upoznali sa neželjenim posljedicama usljed upotrebe pirotehničkih sredstava kao i sa kaznenim odredbama Zakona ukoliko se pirotehnička sredstva upotrebljavaju na javnom mjestu.

Djeco, petarde nisu igračke i samo sekund nepažnje dovoljan je da zauvijek pokvari vaše bezbrižno djetinjstvo. Od petardi obično stradaju šake, prsti i oči i najčešće se radi o dubokim povredama u kombinaciji sa opekotinama.

Budimo savjesni i ne dozvolimo da nepažnja ili nemar dovedu do posljedica koje nismo željeli i koje smo, uz malo pažnje, mogli izbjeći.

Vaša policija.