230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

BiH: Pronađena аkcizna i krijumčarena roba

U opsežnoj policijskoj akciji provedenoj danas, 22.12.2011. godine, na 15 lokacija u Gradačcu, Brčkom, pijaci Arizona, Bijeljini, Širokom Brijegu i Grudama, pronađena je velika količina krijumčarenih, nedozvoljeno prometovanih i skladištenih prehrambenih proizvoda i duhana.

111222-akcizna

U akciji koja je započela u ranim jutarnjim satima, pronađeno je, između ostalog, oko 23.186 kg rezanog duhana, velika količina papira i aparatica za motanje cigareta, 10 mobilnih telefona, računar, oko 15.000 milka čokolada, velika kolicčna nutele, zvakaćih guma, pašteta, čajeva, energetskog pića Red bull, velika količina originalnih naljepnica za sve vrste obojenog žestokog pića (vlahov, konjak, viski,,,,), čepovi i boce za piće, čisti alkohol u kantama, emulzija za farbanje alkohola, petarde, pištolj, kao i dokumentacija o poslovanju firmi i prometovanju artiklima.

111222-akcizna_roba4

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od ranih jutarnjih sati sa pripadnicima CJB Bijeljina MUP-a Republike Srpske, Policije Brčko Distrikta, MUP-a Tuzlanske i Zapadnohercegovačke županije, te Uprave za neizravno oporezivanje i Porezne uprave Brčko Distrikta pretražuju 15 lokacija gdje se, prema saznanjima, skladištila i prodavala pronađena akcizna i druga roba.

U toku je kriminalistčka obrada osoba za koje postoji osnova sumnje da su počinile kazneno djelo organizirani kriminalitet, a u svezi s kaznenim djelima krijumčarenje, nedozvoljeni promet akciznim proizvodima, nedozvoljeno skladištenje robe, nedozvoljena trgovina.

Akcija, kodnog naziva „Arizona", izvedena je po nalozima Suda BiH i Tužiteljstva BiH.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu nastavit će i ubuduće sa sličnim aktivnostima.

(SIPA)