230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

MUP RS: Međunarodna akcija "Trio" protiv organizovanog kriminala i korupcije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske započeli su u ranim jutarnjim časovima pretrese na više lokacija u Republici Srpskoj s ciljem lišenja slobode članova organizovane kriminalne grupe koja se bavila ilegalnom proizvodnjom i prometom narkoticima na području Republike Srpske, FBiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Albanije.

110629-hercegovina

U akciji kodnog naziva „TRIO“ koju vodi Jedinica za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije MUP RS pod nadzorom Tužilaštva BiH, učestvuju MUP Republike Crne Gore, MUP Republike Hrvatske, MUP Republike Srbije i MUP Albanije.

Policija Republike Srpske pretrese vrši na devet lokacija  i to na područjima koje pokrivaju centri javne bezbjednosti Banja Luka, Doboj, Istočno Sarajevo i Trebinje, dok pretrese na području FBiH vodi SIPA.

Pretresi se vrše zbog postojanja osnova sumnje da su lica koja su predmet istrage izvršila krivično djelo „Organizovani kriminal“ iz člana 250 KZ BiH, a u vezi sa krivičnim djelom „Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 195 KZ BiH, koja će se vršiti po naredbama Suda BiH.

(MUP RS)