230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U međunarodnoj akciji „TRIO" slobode lišeno 57 lica

U akciji kodnog naziva „TRIO" koju vodi Jedinica za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije MUP RS pod nadzorom Tužilaštva BiH, a učestvuju MUP Republike Crne Gore, MUP Republike Hrvatske, MUP Republike Srbije i MUP Albanije, slobode je lišeno je 57 lica u Republici Srpskoj, FBiH i Crnoj Gori.

110629-hercegovina

Na području Republike Srpske policija je danas slobode lišila sedam lica, u FBiH šest lica, u Crnoj Gori 17 lica, dok je ranije, tokom provođenja ove akcije policija Republike Srpske slobode lišila još sedam lica u RS, a crnogorska policija još 20 lica u Crnoj Gori.

U okviru akcije „Trio", pripadnici MUP-a RS danas su izvršili pretrese na deset lokacija u Srpskoj, SIPA na devet lokacija u FBiH, a pretresi su izvršeni i na području Crne Gore i Albanije.

Akcija „Trio" vodi se zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo „Organizovani kriminal" iz člana 250 KZ BiH, a u vezi sa krivičnim djelom „Neovlašteni promet opojnim drogama" iz člana 195 KZ BiH, na način što je organizovana kriminalna grupa koju čine državljani BiH, Crne Gore i Hrvatske vršila neovlašteni međunarodni promet opojne droge, prvenstveno marihuane - „skank", sa područja Albanije, preko Crne Gore, na teritoriju BiH a zatim je distribuirala na teritoriju Hrvatske.

Tokom sprovođenja i realizacije operativne akcije kodnog naziva „Trio" koja je počela prije šest mjeseci izvršeno je ukupno 18 zapljena opojne droge „skank" na područjima Crne Gore, Republike Srpske i Srbije u ukupnoj količini od 350 kilograma.

(MUP RS)