230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Novogodišnji prijem za novinare

Danas je u prostorijama opštine Trebinje načelnik dr Dobroslav Ćuk organizovao tradicionalni Novogodišnji prijem za predstavnike medija ovoga grada.

111229-novinari_security_krv_023

Ćuk se ovom prilikom zahvalio svim prisutnim na fer i korektnoj saradnji sa opštinom tokom prokle godine. U razgovoru sa novinarima, dr Ćuk se osvrnuo na neke od najznačajnijih projekata realizovanih tokom godine koja je na izmaku, kao i na projekte koji su planirani u 2012. godini.

Ističući da je izgradnja nove autobuske stanice na lokalitetu bivše kasarne vojvoda Luka Vukalović najvažniji kapitalni projekat koji će se realizovati u narednoj godini, dr Ćuk je dodao: „Osim toga, kao važan infrastrukturni objekat je izgradnja istočnog kraka obilaznice, a radovi treba da počnu uskoro. Takođe, projekat važan za sve građane je i sistem vodosnabdijevanja svih zona grada, koji će fazno raditi, a njegova realizacija trajati nekoliko narednih godina. Time bi se riješio problem snabdijevanja vodom svih dijelova opštine, za narednih nekoliko decenija".

„Volio bih, a to ćemo i nastojati da se u partnerstvu sa HET-om dovrši sa uređenjem šetališta uz Trebišnjicu, zatim izgradnja zatvorenog bazena i reflektora na stadionu u Policama", kazao je dr Ćuk, dodajući da je u budžetu za narednu godinu planiran iznos od 7 miliona i 400 hiljada KM za kapitalne projekte, što je skoro 2 i po puta veći iznos nego u 2011. godini.

Kako je na današnjem prijemu novinara pojasnio načelnik Opštine Trebinje, projektovani budžet za 2012. godinu je u iznosu od 21 milion i 600 hiljada KM, i za 15,5% je veći od konsolidovanog Rebalansa budžeta za 2011. godinu.

Načelnik je ovom prilikom pripadnicima sedme sile poklonio kalendar, upaljač i olovku.