230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Hrabri policajci spriječili veći incident

Danas su u prostorijama CJB Trebinje primljeni hrabri policajci koji su u večeri Nove godine ispred kafića Galerija Veritas uspješno spriječili naoružanog maloljetnika u namjeri da izvrši više krivičnih djela i ugrozi živote prisutnih maloljetnika i omladine.

120105-hrabra_policija_007

Hrabri policijski službenici Policijske stanice Trebinje, Safet Mukanović (30) i Senid Cerić (29) su odmah po prijavi došli na lice mjesta ispred kafića Galerija Veritas, gdje su začuli rafalnu i pojedinačnu pucnjavu. Tada su postupili krajnje profesionalno i uz minimalnu primjenu sile uspjeli da iznenade naoružanog maloljetnika, koji je u tom momentu mijenjao okvir, i oduzmu automatsku pušku i obezbjede lice stavivši mu lisice, a po dolasku specijalne policije i odvedu u pritvor. Kako policajac Mukanović kaže u svojoj izjavi za novinare, imali su sve uslove da pucaju i ubiju naoružano lice, ali su ipak uspjeli na lakši način da riješe ovu veoma tešku situaciju, a da ne ugroze svoje živote i život maloljetnog prestupnika.

Mladi policajci, koji su u službi tek nekoliko godina, kažu da im je ovo do sada najteže iskustvo, ali se nadaju da će ubuduće biti manje ovakvih situacija.

Zamjenik načelnika CJB Trebinje, Dragan Nosović je ovom prilikom istakao da je maloljetnik predat Tužulaštvu i sumnjiči se da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, gdje je pucajući iz automatske puške, teže ranio jedno lice koje je zadobilo teške tjelesne povrede, dok su dva lica lakše povrijeđena.

Za iskazanu hrabrost Mukanović i Cerić su pohvaljeni od strane Direktora policije Republike Srspke, a načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje Goran Zubac , nakon jučerašnjeg prijema navedenih policijskih službenika, uputio je MUP-u Republike Srpske prijedlog za nagradu.

Ove hrabre momke je nakon konferencije za novinare primio i načelnik opštine, dr Dobroslav Ćuk, koji se ovom prilikom u ime opštine Trebinje zahvalio policajcima na odlično obavljenom poslu, u kojoj su spriječili ovu neugodnu situaciju od dalje eskalacije i neželjenih posljedica i žrtava.

120105-hrabra_policija_042

Načelnik je takođe pripadnicima CJB Trebinje uručio prigodne poklone.

120105-hrabra_policija_045