230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Pravi heroj novogodišnje pucnjave

Lokoportal vam prenosi svjedočenje Nebojše Vukoje, gosta kafića Galerija Veritas iz Trebinja koji se te 31. decembarske noći zatekao u objektu koji je kao i mnogi u našem gradu organizovao doček najluđe noći. Da napomenemo da su gosti tog trebinjskog kafića bili mahom srednjoškolci i srednjoškolke.

120110-neso_003

Ono što se dešavalo unutar zidova Galerije više priliči holivudskim horor filmovima nego malom, ne tako davno mirnom gradu Trebinju.

Prema svjedočenju Nebojše Vukoje koji se upravo vratio iz bolnice sa previjanja rana zadobijenih te noći koja je izgledala kao i mnoštvo noći u pomenutom kafiću, do momenta kada je maloljetnik inače stanovnik našeg grada, Trebinja, sumanuto otvorio paljbu po kafiću. Vukoje, koji je tom prilikom ranjen sa 5 metaka od čega su 4 prošla kroz njegovo tijelo, a jedan je još uvijek u njemu, jer je po stručnoj procjeni isuviše opasno da se metak izvadi iz njegovog tijela, o ovom događaju još uvijek svjedoči sa pomiješanim emocijama.

Nebojša Vukoje se nada da rane zadobijene te noći neće ostaviti ozbiljnije posljedice po njegovo zdravlje.

Rizikovao život da spasi djevojke

Šta se ustvari dešavalo u novogodišnjoj noći Vukoje je saznao naknadno od očevidaca. Osumnjičeni maloljetnik je negdje poslije 23 časa zbog nedoličnog ponašanja odstranjen iz Galerije. Oko 1 čas poslije ponoći naoružan automatskom puškom sa nekoliko okvira municije vratio se u Galeriju i počeo nasumično da puca. Prvih nekoliko metaka pogodilo je metalna vrata koja se nalaze na ulazu u Galeriju. Tom prilikom Nebojša Vukoje zadobio je 3 prostrijelne rane na desnoj ruci, dok je njegov prijatelj M. Karić, kojem je Vukoje u tom trenutku čestitao Novu godinu, zadobio 2 prostrijelne rane u predjelu noge. U prvim momentima Vukoju nije bilo jasno o čemu se radi. Gosti Galerije Veritas nisu ni slutili da se u tim momentima odvija drama a ulazu u kafić. Sa 3 prostrijelne rane u desnoj ruci Vukoje je nadljudskim naporima uspio da za trenutak zatvori ulazna vrata, dok je njegov prijetelj Karić pokušao da upozori goste Galerije na opasnost koja prijeti na vratima, ali u namjeri nije uspio zbog ranije zadobijenih rana.

Iako ranjen Vukoje je svojim tijelom spasio 3 djevojke koje su se nalazile u pravcu u kojem je maloljetnik držao uperenu pušku i pucao. Tom prilikom ranjen je još dva puta. Djevojke koje su se nalazile na blizini Vukoja bile su u šoku i nevjerici. Prema svjedočenju Vukoja policajci koji su se svom srećom nalazili u Starom gradu, munjevito su reagovali, rizikujući i sopstvene živote i tom prilikom savladali maljoljetnog napadača i lišili ga slobode.

"Prava sreća je, da u momentu pucnjave u predvorju kafića, gdje je inače uvijek gužva, nije bilo nikoga drugog" – ističe Vukoje.

120110-veritas_004

Prema svjedočenju N. Vukoja, velika je sreća što se sve završilo bez katastrofalnih posljedica. Nakon prestanka pucnjave, a dolaskom specijalnih snaga policije izbio je incident između prisutnih gostiju i policije. Incident se po svoj prilici desio usljed nesporazuma, a tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobilo je nekoliko gostiju.

Nebojša Vukoje, u svoj toj gužvi, nekako je uspio da se probije do izlaza i, kako navodi, slučajno pronađe svog kuma policajca, koji ga je odmah odvezao u Hitnu, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

Sve se, ipak, dobro završilo

"Ovo ja najidealnija situacija koja se mogla desiti, neka sam ja ranjen i žrtvovao se i radi tih cura primio 5 metaka, ostao sam živ, Bog me spasio, ali niko drugi nije teže povrijeđen, a ni maloljetnik nije zadobio povrede od strane policije," – navodi Nebojša Vukoje u svojoj izjavi za Lokoprotal.

Epilog:

Sudija za maloljetna lica Osnovnog suda u Trebinju odredio je jednomjesečni pritvor šesnaestogodišnjaku koji je u novogodišnjoj noći iz automatske puške ranio tri lica u ugostiteljskom objektu "Galerija Veritas" u Trebinju.

Maloljetnik će biti smješten u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda "Pudarica" u Trebinju odvojeno od punoljetnih lica.

U toku izdržavanja pritvora protiv maloljetnika će se voditi pripremni postupak nakon čega tužilac predlaže sudiji za maloljetnike Osnovnog suda izricanje vaspitne mjere ili izricanje kazne maloljetničkog zatvora.

Vijeće Osnovnog suda maloljetniku može pritvor produžiti na još dva mjeseca.