230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

SL IAT LEOTAR - ZRINJSKI HT MOSTAR 89:52

Trebinje 06.10.2010. SL IAT LEOTAR - ZRINJSKI HT MOSTAR 89:52 (20:13, 21:11, 26:18, 22:10)

Trebinje - SD Miloš Mrdić. Gledalaca: 1200. Sudije: Haris Bijedić (Sarajevo), Medin Duškaj (Sarajevo) i Ernad Karović (Zenica).

SL IAT LEOTAR: Kovačević, Jovanović 10, Aleksić 9, Pelkić 17, Palalić 4, Zotović, Crnogorac, Đurasović 15, Marković 11, Setenčić 2, Gnjato 11, Josipović 10. Trener: Radomir Kisić.

ZRINJSKI HT MOSTAR: Peljto 2, Mašić, Kahrimanović 13, Bodiroga, Tomić, Simonović 2, Hasandić 17, Perajica, Petrović, Hajrić 11, Ramljak 2, Šakić 5. Trener: Ivan Vujičić.

U utakmici koja je trebalo da bude derbi kola, Leotar je deklasirao Zrinjski. U igri mačke i miša, Leotar je od samog početka držao konce igre u svojim rukama. Kada bi Zrinjski ugrozio vođstvo Leotara, razigrani Trebinjci su brzo vraćali stvari na svoje mjesto. Prednost Leotara je iz minuta u minut rasla, a da je kojim slučajem pobjeda bila ubjedljivija, ne bi bilo nezasluženo. Konačno su puleni Radomira Kisića probili grč u kome su igrali u prvim kolima, krenuo ih je šut i protivniku nije bilo spasa. Trebinjci su ostvarili igru kojoj su težili od samog početka priprema i čini se da su dostigli formu u pravom momentu, kada ih očekuje niz nešto lakših utakmica i prilika da se ubace u sami vrh tabele.

Leotar je nadigrao Zrinjski u svim elementima igre. Sjajan šut za dva poena od 61 %, 15 skokova u napadu, 17 skokova više od Mostaraca i samo osam izgubljenih lopti najbolje govore o odnosu dvije ekipe.

- Ni kao najveći optimisti nismo mogli da očekujemo ovako visoku pobjedu, rekao je trener Leotara Radomir Kisić. Zrinjski je jedna od ekipa koja konkuriše za sami vrh tabele i sigurno da su mnogo kvalitetniji nego što su večeras odigrali. Međutim, moram da kažem da smo mi večeras odigrali izvanredno i u odbrani i u napadu i da smo mi najzaslužniji za ovaj rezultat. Popravili smo protok lopte u napadu, oslobodili smo se neorganizovanosti i bezidejnosti. Napokon nas je krenuo i šut, pa smo materijalizovali dobru odbranu koju smo igrali u sva četiri kola. Znali smo gdje griješimo, radili smo na tome prošle sedmice i vidjeli ste da se to isplatilo. Sveli smo broj izgubljenih lopti na, tako da kažem, dozvoljeni minumum. Čestitam momcima, na zaista odličnoj partiji.

Naši košarkaši su ovu pobjedu proslavili na sebi svojstven način. Skokova sa mosta nije bilo!