230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Pobjeda Leotara protiv Rudara

Derbi 10. kola Prve lige Republike Srpske odigran je danas na stadionu Police gdje su se sastali domaći Leotar i prvoplasirani Rudar iz Prijedora.

231007 fkleo

Nošeni na krilima pobjede iz prošlog kola na teškom gostovanju na Palama igrači Leotara su zasluženo pobijedili i može se slobodno reći nadigrali i nadmudrili Prijedorčane u svakom segmentu igre.

Čitavo prvo poluvrijeme je proteklo u dominaciji i posjedu lopte ekipe iz Trebinja, ali je svaki put nedostajala završnica.

Početak drugog poluvremena, nekih 15. minuta je pripalo igračima Rudara koji su uz blagu inicijativu na terenu zabilježili i nekoliko veoma dobrih šuteva prema golu domaćih, pa tako Demonjić iz jedne akcije uz veoma dobru paradu golmana Leotara Perišića pogađa prečku.
Trenutak odluke desio se u 74. minuti kada Cmiljanović izvodi korner za Leotar, lopta u šesnaestercu prelijeće sve igrače i pada na nogu Nikole Leko koji je na drugoj stativi plasira u gol gostiju.

Do kraja utakmice Leotar je sačuvao stečenu prednost i zasluženo osvojio nova tri boda.

Treba još istaći da je utakmicu odlično sudila sudijska trojka na čelu sa Mariom Jelićem iz Banja Luke.
U narednom kolu Leotar ide u goste Slaviji dok Rudar očekuje još jedan derbi i to sa Laktašima u Prijedoru. (Izvor: SportDC)