230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Liga šampiona u Trebinju: Splićani dobili triler protiv Novljana

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog poraženi su poslije velike borbe i trilera od Jadrana iz Splita sa 11:10 (1:3, 4:2, 4:3, 1:3) u drugom kolu Lige šampiona.

231007 vaterpolo

Podsjećanja radi, u prvoj rundi, Novljani su poraženi od Ferencvaroša, dok su Splićani slavili protiv Zvezde.

Golove za Jadran iz Herceg Novog postigli su: Dmitri Holod tri, Lazar Vukićević i Vasilije Radović po dva, Jovan Vujović, Danilo Radović i Matija Sladović po jedan. Golove za Jadran iz Splita postigli su: Jerko Marinić Kragić tri, Matias Biljaka i Luka Bukić po dva, Marino Čagalj, Josip Vrlić, Loren Fatović i Antonio Dužević po jedan.

Prva dionica nije dobro počela za Novljane. Splićani su preko Josipa Vrlića i Marka Jerinić Kragića poveli sa 2:0, a opasni nalet šampiona Hrvatske, zaustavio je za Lazar Vukićević koji je realizovao peterac. Međutim, već u sledećem napadu, Antonio Dužević je pogodio za 3:1.

Uslijedila je igra po principu gol za gol. Dmitri Holod je pogodio za 2:4, Luka Bukić za 5:2, Vasilije Radović za 3:5. Lazar Vukićević je realizovao još jedan peterac za 4:5. Splićani nisu iskoristili dvije sjajne prilike, tačnije rečeno, sjajno je reagovao golman Darko Đurović, a Jovan Vujović je pogodio za 5:5.

Jerko Marinić Kragić je na početku trećeg kvartala vratio prednost Splićanima sa pet metara – 6:5. Odmah je odgovorio Dmitri Holod za 6:6. Matijas Biljaka je već u sledećem napadu pogodio za 7:6. Uslijedio je projektil Danila Radovića za 7:7. Obrana nisu bile jača strana kod oba tima. Marino Čagalj je donio plus jedan Splićanima – 8:7, a Matija Sladović izjednačio.

Novljani su prvi put poveli na tri minuta prije kraja treće dionice – 9:8. Strelac je bio Dmitri Holod. Nedugo zatim, Vujović je iznudio peterac, a nije uspio da ga realizuje Ivan Nagajev. Novljani nisu iskoristili napad sa igačem više, pa je uoči posljednje dionice, šampion Crne Gore vodio sa 9:8.

Matijas Biljaka je početkom četvrte dionice pogodio za 9:9. Uslijedila su dva promašaja Novljana, gol Jerka Marinića Kragića sa pet metara za 10:9. Vasilije Radović je uspio da zatrese mrežu – 10:10. Nedugo zatim, Luka Bukić je doneo prednost Splićanima – 11:10.

Novljani nisu iskoristili tri napada za izjednačenje, Splićani tri za plus dva. Šampion Crne Gore je imao i četvrtu priliku da stigne do egala, imao je i igrača više u bazenu. Lopta je stigla do Danila Radovića koji nije uspio da zatrese mrežu. Splićani su izgubili loptu, sa zvukom sirene je pokušao Martin Gardašević, ali gola nije bilo.

U narednoj rundi Lige šampiona, Jadran iz Herceg Novog će ugostiti Crvenu zvezdu, dok Jadran iz Splita gostuje ekipi Ferencvaroša.