230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Do 20. januara 2024. godine pojačane aktivnosti policije

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje će do 20. januara 2024. godine, planirati i realizovati više kako preventivnih tako i represivnih aktivnosti kojima je cilj očuvanje povoljnog stanja bezbjednosti u vrijeme Božićnih i novogodišnjih praznika. 

231116 policija

Građani istočne Hercegovine, kao i svi gosti mogu da očekuju pojačano prisustvo policijskih službenika na ulicama. Policijski službenici će vršiti pojačanu kontrolu svih učesnika u saobraćaju u poštovanju saobraćajnih propisa. Akcentovaće se vožnja pod uticajem alkohola, opojnih sredstava ili psihoaktivnih lijekova s obzirom da je u vrijeme praznika pojačana konzumacija alkohola. Takođe, uslijed konzumacije alkohola za očekivati je i povećan broj prekršaja po javnom redu i miru.

Do kraja mjeseca decembra realizovaće se preventivna kampanja „Petarde nisu igračke“ kojoj je osnovni cilj da se svi građani informišu o opasnostima nestručne i nepravilne upotrebe pirotehničkih sredstava. Takođe, će školarcima biti održano predavanje o opasnostima pirotehničkih sredstava, prije svega o tjelesnim povredama, koje su prve vidljive, a koje nastaju nestručnom upotrebom pirotehničkih sredstava.

Do kraja januara 2024. godine, policijski službenici će realizovati preventivnu aktivnost pod nazivom „Lako je alkohol odbiti“ čiji je cilj podizanje svijesti svih učesnika u saobraćaju, najprije vozača, o dejstvu alkohola na opšte stanje čovjeka. Poznato je da alkohol daje hrabrost, ali ono što je važnije jeste da alkohol proužava vrijeme reagovanja u kriznim situacijama, da usporava reflekse čovjeka. Svi vozači su svjesni da u kriznim situacijama jedna sekunda može značiti sprečavanje nastanka saobraćajne nezgode.

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane u Hercegovini da se prilikom proslavljanja Božićnih i novogodišnjnih praznika ponašaju u skladu sa bontonom i svim važećim zakonskim propisima.
Proslavimo praznike dostojanstveno, u miru i sreći!