230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Dječija nedelja: Prijem za mališane

Povodom Dječije nedjelje i 5. oktobra, Međunarodnog dana djeteta, danas je načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk priredio prijem za djecu trebinjskih vrtića, igraonica i osnovnih škola.

111005-djeca_u_opstini_044

Pozdravljajući mališane i njihove vaspitače i čestitajući im praznik, načelnik Opštine je kazao da lokalna uprava je učinila mnogo i činiće i ubuduće, na obezbijeđivanju optimalnih uslova za vaspitanje i pravilan razvoj djece u Trebinju. Pri tom je naveo da uskoro treba da počne realizacija projekta izgradnje dječijeg vrtića u Gorici, trebinjskoj mjesnoj zajednici sa najvećim brojem stanovnika.

111005-djeca_u_opstini_055

Uokviru današnje svečanosti, mali gosti i njihovi vaspitači, uz recitaciju i pjesmu, zahvalili su se na podršci Opštine Trebinje i Načelniku uručili poklone koje su sami izradili.

Kao i prethodnih godina Opština Trebinje je svim vrtićima i igraonicama iz našeg grada obezbijedila poklon pakete u vidu pribora koji će ovim ustanovama poslužiti u edukaciji djece kroz igru.

Program obilježavanja Dječije nedjelje nastavlja se sutra sa druženjem trebinjskih mališana sa korisnicima Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko".

Prema riječima Mijata Šarovića, iz Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko" iz Trebinja, UN i UNICEF su ovogodišnju obilježavanje Dječije nedjelje posebno posvetili djeci sa posebnim potrebama. Šarović se i ovom prilikom zahvalio Opštini Trebinje i njenom rukovodstvu, kao i brojnih trebinjskim firmama i pojedincima, koji godinama u nazad pružaju nesebičnu podršku većoj uključenosti djece sa posebnim potrebama u aktivnosti i život zajednice.

111005-djeca_u_opstini_114

(Opština Trebinje/Lokoportal)