230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinje izrasta u jedinstvenu turističku destinaciju

Povodom osvajanja nagrada i značajnih priznanja za unapređenje i promociju turizma u Trebinju, načelnik opštine je danas primio predstavnike - dobitnike nagrada na 44. Međunarodnom sajmu Turizma u Novom Sadu.

111010-turizam_nagrade_018

Načelnik je ovom prilikom čestitao i zahvalio Turističkoj organizaciji Trebinje, Vinariji Petijević i Vinariji Vukoje na svom radu i zalaganju da se grad Trebinje prikaže u najboljem svjetlu.

Čestitajući na priznanjima trebinjskim turističkim i privrednim djelatnicima, načelnik je istakao da su priznanja sa Novosadskog sajma potvrda da je Strategija razvoja opštine dobro projektovana, s obzirom da su oblast turizma i proljoprivrede zacrtani kao strateški pravci dugoročnog razvoja Trebinja i njegove regije.

111010-turizam_nagrade_030

Na 44. Međunarodnom sajmu Turizma koji je održan u periodu od 28.09. do 02.10. 2011. godine u Novom Sadu Turistička organizacija opštine Trebinje je dobila Veliku zlatnu plaketu za unapređenje promocije turizma u opštini Trebinje.

111010-turizam_nagrade_003

Opština Trebinje je bila dobitnik Zlatne plakete Novosadskog sajma za kulturnu manifestaciju "Dučićeve večeri poezije".

A Veliku zlatnu medalju Novosadskog sajma su dobili Vinski podrumi Petijević, kao i Vinogradareva kuća Vukoje.

"U Trebinju je za osam mjeseci ove godine u odnosu na isti period prethodne noćilo oko 40 % više turista, što je pokazatelj da turizam u Trebinju ide uzlaznom putanjom. Sva ova priznanja su i podstrek da se što više ulaže u razvoj turizma u našoj Opštini u budućnosti, " istakla je direktorica Turističke organizacije Trebinje, Tatjana Bulajić.

Ranko Petijević je takođe naglasio da je broj turističkih posjeta objektima Podruma „Petijević" znatno uvećan.

„Nagrade kazuju da smo postigli dobre rezultate, ali moramo svi da radimo još bolje i više", rekao je Petijević.

111010-turizam_nagrade_ranko

Inače na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, jednoj od najstarijih i najprestižnijih smotri u oblasti turizma, predstavilo se preko 400 izlagača iz Srbije i zemalja regiona.

Od 35 nagrada ove, u regionu čuvene, turističke manifestacije, koja su dobile firme i pojedinci iz BiH (Brčko Distrikt - 4, F BiH - 6, Republika Srpska – 25), 5 značajnih priznanja pristiglo je u Trebinje.